-  Samtalsterapi

                           -  Stresshantering

                           -  Mindfulness

                           -  Psykosocial handledning

                           

Gruppverksamhet Mindfulness/meditation/yoga


The most precious gift we can offer others is our presence. When mindfulness embraces those we love, they will bloom like flowers.”

~ Thich Nhat Hanh


Håll utkik på Medborgarskolan i Ystads hemsida.

Uppdateringar kommer även att ske på den här sidan.

Till hösten kommer en kurs på nybörjarnivå med mindfulness och yinyoga och en kurs för dig med lite erfarenhet.


För dig med lite erfarenhet: 

1336800/https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/mindfulness-och-mjuk-yogayinyoga-1336800/


Mindfulness (medveten närvaro) hjälper oss att få perspektiv på våra tankar, känslor och vanor. Det är en övning i att rikta uppmärksamheten mot det som sker just nu. Ofta blir det en hjälp att stilla sinnet och känna ökat lugn. Det kan ge bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga och fokus, tydligare kontakt med den egna kroppen och de egna känslorna.


Yinyoga kan enkelt beskrivas som en yogaform som är influerad av kinesisk medicin och taoism, på flödet av qi-livsenergi, i kroppen.  Den fokuserar på den djupa bindväven, fascian.  Man stannar längre i ställningarna, vilket också blir meditativt. Att stanna lite längre i varje ställning i passiv stretch blir en form av akupunktur utan nålar. Man kommer åt kroppens energimeridianer och ökar rörligheten. Yogans fokus är att känna in vad den egna kroppen och det egna sinnet behöver just i stunden. I kombination med korta övningar i mindfulness händer det ofta något i processen mellan kropp/sinne som var och en får möjlighet att utforska.


Välkommen att prova!